Grootmeester Ip Man

Grootmeester Ip Man is een van de meest beroemde martial artist ooit en er zijn recentelijk een reeks films over zijn leven verschenen. We zijn trots dat deze skills in zo'n duidelijke en detailleerde wijze zijn doorgegeven via onze Wing Chun stamboom.


Onze Stamboom

Onze stamboom vervolgt zich in de lijn van Grootmeester Ip Chun, de oudste zoon van Grootmeester Ip Man. Grootmeester Ip Chun is het perfecte voorbeeld van een gentleman, een geleerde man en een Grootmeester in de kunst van Wing Chun. Op de leeftijd van 94 jaar! is Grootmeester Ip Chun nog steeds in staat om Chi Sau te trainen (een vorm van trainen met een partner) en kan nog met gemak mensen aan die groter en fysiek sterker zijn dan hem. Dat is de kracht van Wing Chun. Door geen kracht tegen kracht te gebruiken kan je deze skill ook nog op latere leeftijd goed toepassen. 

 

Onze stamboom vervolgt zich via Grootmeester Tse, een van de meest gevorderde studenten van Grootmeester Ip Chun en een van de weinige mensen in de wereld die direct gecertificeerd is door Grootmeester Ip Chun. Onze Wing Chun school is onderdeel van het Tse Qigong Centre dat is opgezet door Grootmeester Tse. Het Tse Qigong centrum stelt ons in staat om meerdere keren per jaar seminars te kunnen volgen met Grootmeester Tse. Tijdens deze gelegenheden trainen we ook veel met onze Wing Chun broers en zussen, waarvan velen een heel hoog niveau van Wing Chun beheersen. Dit is werkelijk een unieke ervaring. 

 

Na Grootmeester Tse vervolgt onze stamboom zich via Master Moy, hoofdinstructeur van het Tse Qigong Centrum. Ik ben vereerd dat ik Wing Chun direct van Master Moy heb mogen leren en ik ga geregeld terug om meer te trainen, te leren en te polijsten met Master Moy en Grootmeester Tse. Dat ik nu zelf Wing Chun les geef aan de volgende generatie maakt me ook erg blij.

 

Voor meer informatie over de geschiedenis van Wing Chun en waar de naam vandaan komt, klik hier.

Seminar met Grootmeester Tse in Manchester

samen met studenten van Master Moy